+31633334910

Hoe je een Google Bedrijfsprofiel maakt

Als je een bedrijf hebt, is het belangrijk om een goede online aanwezigheid te hebben. Een Google Bedrijfsprofiel is een manier om je bedrijf online te presenteren en je naamsbekendheid te vergroten. Met een Google Bedrijfsprofiel kunnen klanten je bedrijf gemakkelijk vinden, beoordelingen lezen en contact met je opnemen. In dit artikel laten we je zien hoe je een Google Bedrijfsprofiel aanmaakt.

Stap 1: Maak een Google My Business-account Het eerste wat je moet doen om een Google Bedrijfsprofiel te maken is een Google My Business-account maken. Je kunt dit doen door naar de Google My Business-website te gaan en op de knop “Aanmelden” te klikken. Je zult gevraagd worden om je naam, emailadres en telefoonnummer in te voeren.

Stap 2: Geef je bedrijfsinformatie op Nadat je je Google My Business-account hebt aangemaakt, zul je gevraagd worden om je bedrijfsinformatie op te geven. Dit omvat je bedrijfsnaam, adres, telefoonnummer, website, categorie en openingstijden. Als je bedrijf meerdere locaties heeft, kun je meerdere bedrijfsprofielen aanmaken.

Stap 3: Upload je bedrijfsfoto’s Het volgende dat je moet doen is je bedrijfsfoto’s uploaden. Je kunt je logo, interieurfoto’s, productfoto’s en andere afbeeldingen uploaden om je bedrijf te presenteren. Als je foto’s upload, zorg er dan voor dat ze goed worden weergegeven op alle apparaten, zodat klanten een goede eerste indruk kunnen krijgen van je bedrijf.

Stap 4: Voeg je bedrijfsbeschrijving toe Een ander belangrijk onderdeel van je Google Bedrijfsprofiel is je bedrijfsbeschrijving. Je bedrijfsbeschrijving geeft klanten een idee van wat je bedrijf doet en waarom je bedrijf de beste keuze is voor hen. Je bedrijfsbeschrijving mag maximaal 750 tekens lang zijn, dus houd het bondig en relevant.

Stap 5: Voeg je services toe Je kunt ook je services op je Google Bedrijfsprofiel toevoegen. Je kunt hier informatie over je producten en diensten geven, zodat klanten weten wat je te bieden hebt. Als je bijvoorbeeld een restaurant hebt, kun je de menukaart op je bedrijfsprofiel uploaden.

Stap 6: Voeg je beoordelingen toe Het is ook belangrijk om beoordelingen van klanten toe te voegen aan je Google Bedrijfsprofiel. Hiermee kunnen potentiële klanten de ervaringen van andere klanten lezen en een beter beeld krijgen van je bedrijf. Je kunt je klanten vragen om hun beoordelingen te delen op je Google Bedrijfsprofiel.

Stap 7: Voeg je contactinformatie toe Tot slot, voeg je contactinformatie toe aan je Google Bedrijfsprofiel. Kies een contactmethode die het beste bij je bedrijf past, zoals een telefoonnummer, emailadres of link naar je contactformulier. Als je een winkel hebt, kun je ook je adres en openingstijden toevoegen, zodat klanten weten wanneer ze je kunnen bezoeken.

Het aanmaken van een Google Bedrijfsprofiel is een effectieve manier om je bedrijf online te presenteren en je naamsbekendheid te vergroten. Het is belangrijk om je bedrijfsinformatie, bedrijfsfoto’s, bedrijfsbeschrijving, services, beoordelingen en contactinformatie toe te voegen om een professioneel en aantrekkelijk profiel te maken. Als je alle stappen volgt die hierboven beschreven staan, heb je binnenkort je eigen Google Bedrijfsprofiel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *